Muffins är en favorit bland bakverk. De är goda. Går snabbt att göra. Smaken kan varieras i det oändliga. Går utmärkt att frysa in (om det nu skulle råka bli några över). Och det här är ett kanonbra grundrecept som räcker till 12 små muffins.
Fredagens äppel&kanelmuffins bakades på 20 minuter |
INGREDIENSER
1 ägg
1dl socker
½ dl filmjölk
½ dl filmjölk
50 g smält smör eller margarin
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader
Placera 12 små papperformar i en
muffinsform eller på en plåt
Smält smöret
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt
Rör i fil och smör
Blanda mjöl & bakpulver
Tillsätt mjölblandningen
+ ev smaksättning till smeten
Klicka ut i formarna
Grädda 10-12 min
SMAKSÄTTNINGSFÖRSLAG
1 dl hackat äpple + 1tsk kanel
1 dl frysta hallon + 1 tsk kardemumma
1 msk kakao + ½ mosad banan
½ dl hackad choklad av valfri sort
rivet skal av ½ tvättad citron
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar