Att efter en lång dag av resande & föreläsningar få sätta sig vid dukat bord & serveras god mat är en otrolig ynnest. Så bra har jag det rätt ofta & kärestan är en ypperlig matlagare.
Det går dock aldrig att önska sig samma rätt en gång till för han använder inte recept. Det är onödigt, säger han. Istället tar man saker som man tycker är goda & blandar dem. Man får höfta sig fram till rätt proportioner & det går bra att lägga till eller dra ifrån ingredienser efter eget behag.
Förra veckan var det fyllda paprikor på menyn. Med bland annat tacokryddad köttfärs, hot sauce, svamp, majs & mozzarellaost. Och kanske lite lök & vitlök. Och kryddor. Himmelskt gott var det hur som helst.
Vad vi åt till middag idag, efter min hemkomst från studiestaden? Kärestan är lite krasslig, så det fick bli en enkel äggmacka & lite fil. Men äggen kommer i alla fall från egen hönsgård, så lite vardagslyx var det ändå.
Vad vi åt till middag idag, efter min hemkomst från studiestaden? Kärestan är lite krasslig, så det fick bli en enkel äggmacka & lite fil. Men äggen kommer i alla fall från egen hönsgård, så lite vardagslyx var det ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar