Jag har en kusinsvägerska. Hon heter Sara och är gift med min kära kusin. Ett av våra gemensamma intressen att läsa böcker fyllda med bakningsrecept. Och att baka nya saker ur de lästa böckerna.
En favoritbok har jag fått av henne i sommarlovspresent. Två systrars söta har allt man kan önska. Bra recept, snygga bilder & ett sånt där litet sidenband som man kan lägga på en sida med ett recept man snabbt vill hitta. Mitt ligger på sidan med sega solrossnittar. De kakorna bakade & bjöd kusinsvägerskan på under ett besök jag gjorde i huset med äppelträdsträdgård i staden Eskilstuna.
Nu tycker jag det är dags för henne att komma på besök på gården i Grytnäs snart. Undrar vilken sorts kaka jag ska bjuda på då. En favorit i repris kanske...
SEGA SOLROSSNITTAR
175 grader varm ugn
Den här satsen blir 15-30 kakor beroende på hur stora man gör dem.
Gör gärna dubbel sats.
Gör gärna dubbel sats.
INGREDIENSER
2 hg rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
4 msk sirap
2½ dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1½ dl solroskärnor
extra solroskärnor att strö på
GÖR SÅ HÄR
Rör smör & socker poröst
Tillsätt sirapen & rör om
Blanda de torra ingredienserna
Rör samman allt till en smidig deg
Rulla ut till två längder
Lägg längderna på en bakplåtsklädd plåt
Strö över några solroskärnor
Platta ut längderna något
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter
Låt svalna på plåt i några minuter
Skär i diagonala snittar
Himla bra att du lägger ut bra recept här, jag bakar redan nu flera av "dina kakor/bröd".
SvaraRaderaTack snälla Helena, jag köper din receptbok när den kommer....
Kramar
stina sandin
Va' roligt att du får inspiration att baka nytt! Och kommer det en kokbok så hör jag av mig :) Kram till dig!
SvaraRaderaVisst är det dags! När slår gårdsbutikerna upp sina portar i era trakter? Kram /kusinsvägerskan
SvaraRaderaDet ska jag kontrollera å de snaraste! Kram!
SvaraRadera