PIZZA PUH SPECIAL
TOMATSÅS
1 hackad gul lök
1 pressad vilöksklyfta
1 msk olivolja
400 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 nypa strösocker
1 tsk torkade oregano
Fräs lök & vitlök i olivoljan
Rör i tomatkross & tomatpuré
Krydda med salt, peppar, socker & oregano
Koka upp & låt puttra utan lock i 10 minuter
Låt svalna
PIZZADEG
25 gram jäst
2½ dl ljummet vatten
2 msk olja
½ tsk salt
5-7 dl siktat dinkelmjöl
Smula ner jästen i en degskål
Slå över en skvätt av vattnet
Rör så att jästen löser sig i vattnet
Tillsätt resten av vattnet, oljan & saltet
Arbeta in mjölet & arbeta degen smidig
Täck skålen med en bakduk
Jäs till dubbel storlek (ca 45 min)
Kavla ut till en två plåtstora eller fyra små bottnar
Lägg på bakplåtspapper
PIZZATOPPING
200 g mozzarella i tunna skivor
2 hg god skinka i tunna skivor/strimlor
2 hg champinjoner i skivor
1 paprika i små strimor
20 skivade svarta oliver
1 gul lök i tunna skivor
1 stor tomat i tunna skivor
20 basilikablad (läggs på efter gräddningen)
2 msk chiliolja (ringlas över efter gräddningen)
GÖR SÅ HÄR
Lägg ett tunt lager tomatsås på varje botten
Fördela toppingen jämnt över tomatsåsen
Hetta upp en plåt i ugnen i cirka 10 minuter
Lägg över bakplåtspapperet med pizzan på plåten
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter
Lägg på basilikabladen & ringla över chilioljan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar